Vettelov monopost nemal pokrivený podvozok, tvrdí Red Bull

14.05.2014 Celý región

Londýn 14. mája (TASR) - Tím F1 Red Bull dementoval správy, podľa ktorých bol príčinou neúspešných výsledkov Sebastiana Vettela v úvode sezóny pokrivený podvozok. Viaceré nemecké médiá informovali, že práve tento technický nedostatok bol dôvodom, prečo úradujúci majster sveta doteraz výrazne zaostával za konkurenciou.

Na poslednom podujatí seriálu MS, ktorým bola VC Španielska, jazdil nemecký pilot na novom podvozku. Podarilo sa mu skončiť na štvrtom mieste aj napriek tomu, že na začiatku pretekov štartoval až z pätnásteho miesta. "Nemáme dôkazy o tom, že pôvodný podvozok bol nejakým spôsobom poškodený. Monoposty neustále kontrolujeme a zatiaľ sme nenašli nič, čo by nasvedčovalo správam v nemeckých médiách," povedal šéf mechanikov v tíme Red Bull Paul Monaghan.

Po technických zmenách, ktoré sa pred aktuálnou sezónou týkali najmä nových hybridných motorov, sa Vettel počas prvých pretekov niekoľkokrát sťažoval na slabý výkon svojho monopostu. Dodávateľom agregátov pre tím Red Bull je francúzsky Renault, ktorý aktuálne zaostáva za konkurenciou v podobe motorov Mercedes či Ferrari.
 

Vyberte región